A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Pârjoale simple de post

Ingrediente: 600 gr ridiche neagra, 300 gr morcov, faina, sare, piper.

Preparare: se dau pe razatoarea mica legumele, sare si piper, se amesteca foarte bine toate. Se presara uniform cate o lingura de faina in compozitie, amestecand bine. Faina va absorbi umezeala legumelor legandu-le totodata. Trebuie pus faina pana cand compozitia devine legata putand fi modelata in parjoale, deci nu foarte multa. Se pregateste baie de ulei ca pentru cartofii prajiti, uleiul incins dar nu la maxim. Cu mana se ia din compozitie si se modeleaza bile care se aplatizeaza cat mai bine in forma de parjoale, pentru a se praji uniform compozitia. Se strecoara cu grija in baia de ulei, se misca un pic pentru a nu se prinde de fund, dar si daca se prind, se vor desprinde relativ usor cand observati. Cand incep sa se faca, urca la suprafata, de aici hotarati cat de prajite le doriti. Se scot pe servet de hartie pentru a se scurge uleiul. Sunt bune calde, dar si reci sunt de bagat in seama.

Alegerea legumelor este doar o chestie de gust, fiecare e liber sa puna ce doreste. Deasemenea se pot pune clasicele verdeturi, marar si/sau petrenjel tocate.

Personal imi plac aceste parjoale simple, fara verdeturi, cu aceste doua legume: ridiche neagra si morcov. Asa zisa iuteala a ridichii este compensata si completata de dulceata morcovului. La prima degustare nu vei spune ca parjoala are in compozitie ridiche neagra.

Despre beneficiile ridichei negre ca si ale morcovului ii las pe altii sa se pronunte.

Leave a Reply