A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Inutilitatea prezenţei la vot (pentru anularea lui)

Romania anului 2012, alegeri parlamentare: Prezenta la vot 40%. Alianta USLA castiga cu 60% din aceasta prezenta. Sa privim aceste cifre in numar de votanti, raportat la 18 milioane de cetateni cu drept de vot. Din 18 milioane, 40% se prezinta la vot, adica circa 7 milioane.  Din astia 7 milioane, 60% voteaza in castigator USL, adica circa 4 milioane.

USL castiga cu votul a 4 milioane din 18 milioane de cetateni cu drept de vot, adica cu un sfert de voturi din totalul posibil.

Hai sa vedem ce e cu cei care nu au votat USL. Din 7 milioane prezenti la vot 40%, nu au votat cu USL, ci au votat cu altcineva sau au anulat voturile adica circa 3 milioane au fost anti-USL, sa zicem. Sunt cei care au fost la vot, urmand sfatul securistilor de a se prezenta la vot. Restul, cei 60% care NU s-au prezentat la vot, insumeaza circa 11 milioane, sictiriti de clasa politica si care nu au avut cu cine sa voteze. Lor li se reproseaza ca n-au fost la vot. Si daca se duceau ce rezolvau? Hai sa vedem, se prezentau la vot si anulau votul, singura obtiune acceptata si de partizanii votului cu orice pret. Schimba cu ceva datele problemei? NU, cf legislatiei romane in vigoare, NU SE SCHIMBA NIMIC.  Iata cum ar fi aratat datele daca cei 11 milioane carora nu le place deloc clasa politica actuala s-ar fi prezentat la vot si ar fi anulat voturile, pentru ca nu au cu cine vota.

Prezenta la vot 100% = 18 milioane

Voturi valabil exprimate: 40% = 7 milioane

Voturi anulate: 60% = 11 milioane

Din acest punct cei 11 milioane devin inutili, nu se mai contorizeaza decat ca voturi anulate, deci prezenta lor la vot a fost degeaba. Nu au influentat votul, nu au contat, decat poate doar ca semnal dat clasei politice, care oricum este nesimtita si n-a inteles semnalul dat in viata reala de aceeasi 11 milioane care NU s-au prezentat la vot, cu aceeasi influenta asupra votului ca si cand s-ar fi prezentat.

Mai departe vezi mai sus: USL castiga cu votul a 4 milioane din 18 milioane de cetateni cu drept de vot, adica cu un sfert de voturi din totalul posibil.

Asa ca nu mai plecati urechea la tot felul de securisti sau habarnam-isti care sustin cu tarie prezenta la vot.

Atat timp cat nu votati cu cineva si va prezentati la vot ca sa-l anulati, NU CONTATI! Mai bine stati acasa, la un gratar. Sunteti mai castigati.

Leave a Reply