A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Femeia, despre accesibilitatea ei sau egalitatea şanselor cu bărbatul

Nu vreau sa fiu considerat misogin prin acest articol. El se vrea o constatare si scurte reflectii. Se mai vrea un protest impotriva prostului amestec al politicului in treburi care presupun competenta.

Se poarta in toata lumea obligativitatea prezentei femeii.  Oriunde tre’ sa avem minim xx% (doua cifre%) femei in componenta. Ce presupune acest fapt:

1. se minimalizeaza inteligenta si puterea de munca a femeii, considerand-o proasta, incapabila. Sa judece, sa realizeze, sa conduca, sa acceada, sa demonstreze.

2. se incalca grav principiul liberei  exprimari, al liberei concurente,  liberului arbitru si al egalitatii sanselor. Daca nici in societatea de azi femeile nu au libera exprimare, liber arbitru si sanse egale in concurenta cu barbatii, atunci nu  vor mai avea vreodata.

Femeile capabile au demonstrat-o, au fost si sunt sefi de guverne si de state chiar. Sunt prezente zilnic ca presedinti de companii, mici si mari. Sunt sefele noastre la slujbe. Conduc bine multe destine. Cele care merita si-au gasit locul si aprecierea. Urme de reticenta arhaica  perimata inca mai sunt, dar consider ca femeia a demonstrat lumii ca este egala barbatului.

De aceea  protestez pentru aceasta obligativitate ca xx%, doua cifre%, din personalul companiei mele(privata, de stat, aparat bugetar) sa fie femei.  De ce nu 100%? Cine imi garanteaza mie competenta celor obligate sa fie pe lista xx%? Cum ar suna ca in meserii specific masculine sa fie obligati patronii sa angajeze femei xx%?

Ceea ce ma mira este ca femeile n-au reactionat pana acum, din acest punct de vedere. Sau poate nu am aflat eu.

La sfarsitul acestei scurte dizertatii imi dau seama ca cei care propun lista cu xx% femei sunt misogini.

12 comments to Femeia, despre accesibilitatea ei sau egalitatea şanselor cu bărbatul

 • budi

  In seara de 7 martie (deci ajun de 8 martie), fiind pe drum spre casa (deci dupa 20.00), auzeam la radio pe o cucoana de la o asociatie “feminista” adresandu-se femeilor:
  – Ascultati-ma, maine nu este ziua femeii sau ziua mamei, maine ste ziua de lupta pentru drepturile femeilor !
  – Asadar, sa nu primiti flori, bomboane, prajituri, etc ! sa va duceti la seful vostru si sa-i cereti sa va faca salariul egal cu al barbatilor care presteaza aceeasi munca ca si voi !
  – Iar dupa-amiaza, sa nu va duceti la “cel de-al doilea serviciu” (adica acasa), ci veniti in Piata Universitatii sa luptam pentru drepturile noastre ! Veniti fiecare cu cate un carton pe care ati scris revendicarile voastre !

  In momentul ala mi s-a facut teama: daca a doua zi colegele mele nu-mi vor primi florile ?
  Fraier am fost, mai bine luam bomboane, macar daca ma refuzau, le mancam sau le dadeam copiilor…

  • Mai Budi, in SUA, cica chiar asa se intampla, din surse. Sau pă surse, cum zice ziaristii din scoala cristoiana. Acolo se cam ofuscheaza damele daca le deschizi usa, le dai flori, etc. Eu stiu…m-as mira sa fie chiar asa, prin natura ei, femeia se lasa gadilata de aceste mici atentii. Iar barbatul, prin natura lui se preteaza la aceste gentile gesturi.

   • Viliu

    Fugi bre d-aici. Daca ar fi in SUA cum spun sursele tale ar da faliment floraresele suaeze. Io zic ca nebuni (si nebune) sunt peste tot in lume, numa’ ca in SUA se plimba liberi pe strazi. Pentru ca e land of the free.

  • Noo, Budi, ti-aduci cumva aminte matale ce cucoana si ce asociatie? Ca tare le-as trimite articolul asta. De curiozitate.

 • budi

  Ah, si a doua zi, cand le-am dat flori, le-am povestit colegelor despre tipa aia si indemnurile ei.
  Stiti ce-au zis ? “Mama, dar asta sufera tare de sindrom…” Ce sindrom ? “Sindrom NF”

 • Viliu

  In urma citirii de 3 ori a acestui articol, ma declar absolut oripilat de el. Drept urmare, ca protest pro-feminist, propun ca presedintele tarii sa fie in procent de cel putin 35% femeie.

 • budi

  Ar merge un 33%, daca s-ar face triumvirat.

 • As propune moderatorului sa respecte procentul de 33% femeiesc si in comentarii. Adica sa opreasca comentariile barbatesti la 66%, pentru ca restul sa poata doamnele comenta. Dar asta ar fi cenzura si nu e in spiritul acestui site. Plus ca mai ramane un 1%. Atunci, daca comentariile femeiesti n-apar, sa se puna domnul autor si cu domnul moderator in postura femeiasca si sa comenteze dumnealor in spiritul 33%.

  • Viliu

   Oh, vai draga…! (1%)
   Oh, vai draga…! (2%)
   Oh, vai draga…! (3%)
   Oh, vai draga…! (4%)
   Oh, vai draga…! (33%)
   Ca sa vezi…!

 • leanta

  flosc sau floshc
  bro tot cu tendinta masculino romaneasca mistocareasca etc
  oriunde in lume femeia apreciaza respectul

  • Viliu

   OK leanta, ne mai jucam si noi.
   Pentru ca nu ne nastem aristocrati, fiecare este obligat sa isi castige respectul celor din jur. Poate ca unii barbati nu sunt capabil sa-l ofere, dar nu cred ca se limiteaza la femei.

 • leanto, nu vad urma de lipsa de respect, daca ma intelegi, asa de 1 mai muncitoresc. Femeia in ziua de azi are tot dreptul sau stangul sau ambele si toate drepturile din lume, in tarile civilizate. As indrazni sa zic ca, virgula, chiar mai mult, incepe o discriminare in sens invers, recte barbatul e discriminat, cand e cazul + cazul cand e si prost. Deci leanto, ca te semnasi cu “l” nu cu “L”, tendinta e de aparare in contra agresivitatii numai si numai drepturilor femeiesti, in timp ce obligatii nema. Omleta se face din? In cata apa? Si numai in Dry Clean Cooker? Si numai daca citesti siteuri dedicate femeii? Dar poti gati o omleta? Care poate fi mancata? Fara sa mori, ca eu nu manc pana nu manci tu.

Leave a Reply