A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Petrolul, Ponta şi energia

Din declaratia lui Victor Ponta de miercuri 15.03.2012 referitoare la intentia guvernului de a privatiza Hidroelectrica: Hidroelectrica este o societate construita si pusa in forma actuala dupa zeci de ani de munca a diverselor generatii, si generatia care a construit Bicazul, si cea care a construit Portile de Fier, si care, in acest an, daca guvernul Ungureanu si guvernul PDL – UDMR – UNPR isi continua, pana in noiembrie, acest tip de strategie, se doreste a fi trecuta din avutia nationala catre interese private.

Intrebare 1 pe care i-o pun lui Victoras, poate ca i-au pus-o si ziaristii, dar parca n-am auzit/citit: Dar petrolul si Petromul domnule? Petrolul nu este tot energie?

Alte citate din Ponta: Trebuie explicat cine ne cere, ce tara din Europa si din zona noastra geografica isi privatizeaza resursele energetice intr-un moment extrem de prost […].

Intrebare 2: Ce tara isi privatizeaza resursele?
Intrebare subsidiara insidioasa: Dar petrolul patriei si  Petromul tot al interesului public dom’le, cine l-a privatizat si cui?

Mai citez:
Vreau sa cred ca scopul instalarii acestui guvern, pana in luna noiembrie, nu este de a da ultimele resurse care mai apartin in acest moment poporului roman si avutiei nationale. Vreau sa cred ca nu este asa si ca, orice decizie se va lua, se va face in urma unei dezbateri publice si a unei consultari cu noi, cei care vom fi la guvernare dupa luna noiembrie.
Se poate vorbi de tradarea interesului national daca semnalele pe care le dam noi, pe care le dau multi alti reprezentanti ai societatii, sunt ignorate.
Hidroelectrica este cazul cel mai grav si cel mai cunoscut. Dar exista si alte domenii, fie ca este vorba de Romgaz sau de Nuclear Electrica. Practic, pana in luna noiembrie trebuie sa dam tot ce mai avem ca dupa aceea vine un guvern care nu va mai vrea sa dea aceste lucruri, ca sa va traduc.

Nastase Adrian, membru PSD.

4 comments to Petrolul, Ponta şi energia

 • Viliu

  Ponta este doar un epigon ratat al lui Basescu, cu ceva mai multa scoala umanista, deci se exprima mai civilizat. Dar care sa fie deosebirea intre supararea lui Basescu pe privatizarea Petrom si incercarea lui din rasputeri de a privatiza Rosia Montana? Una singura: Marea Ipocrizie. Si daca cineva mai sta sa-l asculte pe Basescu sau pe Ponta va rasari la orizont si Marea Prostie.
  Concluzia este una singura, USL=PDL=aceeasi mizerie. In tot acest timp, se invoca o lege de, ma scuzati, tot _a_atul si se suspenda dreptul la libera exprimare in cazul PP-DD. As vrea sa fac apel la Amendamentul 1, dar, din nefericire, Constitutia aia nu va fi nicicand si a noastra. Poate doar cu PP-DD la putere, dar nici atunci nu-i sigur.

 • budi

  Ce tot ii tragegi frate cu PPDD ?
  Data trecuta credeam ca glumiti, dar acum, scuze, am senzatia ca ati luat-o peste camp.

 • budi

  Apropos de Petrom, intrebare de baraj:
  daca eu sap si gasesc petrol in subteranul terenului meu de langa Caracal, al cui este petrolul ?

 • In nici un caz al tau. Conform constitutiei apartine statului roman. Care-l va gestiona cu grija pentru austrieci.

Leave a Reply