A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Chiul plătit, publicitate pe banii noştri - tupeu de parlamentar

– Eu unul stiu ca daca nu ma duc la munca nu iau salariu. Cam asa e peste tot in lume. Bine, pe la noi si aiurea se mai intampla si sa te duci la munca si sa nu iei bani. Dar iata ca vedem o turma de indivizi, cica platiti sa-si faca o treaba. Care si asa nu o fac. Sau o fac dormind, cand nu o fac prost. Retineti, asta cand sunt prezenti la munca. Si noi, prostii, votantii, ii platim ptr asta. Deci turma de indivizi compusa din aripa tanara-ponta si cea mai veche-crin-vosganian au inteles ei sa boicoteze parlamentul Romaniei. Bun, optiunea la libera exprimare este valabila. Dar sa fii platit cand nu vii la munca nu mi se pare corect. Grevistii nu sunt platiti nicaieri in lumea asta, decat din banii sindicatului la care sunt afiliati si la care cotizeaza. Deci tovarasii parlamentari aflati in greva sa fie platiti din banii pe care ei i-au cotizat la sindicatul parlamentarilor, care este, daca este.
– Insa culmea tupeului ce m-a determinat sa scriu aceste randuri este gaselnita cu datul banilor la diverse asociatii de amarati, nevoiasi, bolnavi.
1. Vezi doamne ce buni sunt ei la suflet si ce fac cu banii din salariu (necuvenit)
Intrebare 1: de ce n-au dat acesti bani cand nu erau in greva? Nu vorbim de 2% care se poate dona legal. Vorbim de salar=indemnizatie +/- diurna
Intrebare 2: de ce nu dau tovarasii donatii din banii lor personali, nu din banii publici (nemeritat) primiti de ei pe post de salar?
2. Cata nesimtire sa ai sa vii sa te revolti ca nu poti sa dai donatie salariul pe care nu ti-l meriti? Multa, si asta au demonstrat nu in 22 de ani cum scriu unii, ci cam in 65 de ani.
3. In baza logicii astora despre care scriu, declar sus-si-tare ca sunt discriminat ca nu pot dona salariul meu Asociatiei de oameni care au nevoie. Asta pentru ca de azi am intrat intr-o mare greva, desi nu muncesc (pe bune) deci nu am salariu (pe bune). Iar daca as fi muncit si as fi avut salariu, patronul ar fi trebuit sa inteleaga ca daca un parlamentar face asta, si eu pot sa o fac, sa stau acasa, sa iau salar cand sunt in greva, si cand imi taie salariul sa tip ca nu mai pot dona la saraci. Si lumea sa ma mai creada si martir sacrificat.
(Democratia, o farsa pentru prosti, votanti adica)

PS. Aceasta pledoarie a mea nu se vrea nici in contra si nici pentru putere sau opozitie. Se vrea in contra javrelor incriminate mai sus si a tuturor celor ca ei.

12 comments to Chiul plătit, publicitate pe banii noştri – tupeu de parlamentar

  • Viliu

    Cu parere de bine, vreau sa te contrazic. Parlamentul nu este o societate comerciala. Daca absentezi ca vrei sa chiulesti este una. Dar sa faci o greva parlamentara este altceva, si greva parlamentara este parte din munca pe care o are de facut un parlamentar.

    Daca tin eu bine minte, greva nu inseamna sa stai acasa, asa cum cred elevii de clasa a V-a sau a VI-a. Greva presupune sa te prezinti la locul de protest in timpul in care ai avea programul de lucru obisnuit, asa cum faceau muncitorii parizieni in Place de la Greve. De unde si numele.

    • Viliu trece in tabara ziaristilor-cristoieni.
      Cu oricare parere, te-as intreba, nu vrei tu sa platesti un parlamentar din asta, in greva spontana sau organizata, in locul meu?
      Sa preiei sarcina fiscala a mea, care sunt in contra, si sa o iei tu, ca esti cu parere de bine. Fa-mi si mie un bine, si lor, caci nemaiplatindu-i io, s-ar putea sa nu mai am niscaiva ganduri cu ei. Astfel societatea isi vede nestingherita de drum, io imi vad de ale mele, tu de ale tale si parlamentarii tai, toti traim bine si fericiti. Care incotro.

  • Viliu

    @gogu: Democratia costa, dar merita. Semnul ca traiesti intr-o democratie este cand bogatia poporului creste mai repede decat impozitele, iar un regim opresiv blocheaza calea catre bunastare in timp ce te scuteste de impozite.
    Se pare ca ai fost muscat de comunism si nu mai poti scapa de somnul mustei tzetze. Democratia presupune sa nu-ti vezi tu nestingherit de drum fara sa participi la libertatea si bunastarea celor din jurul tau. Iar asta e un drum cu doua sensuri si de la tine catre altii si de la altii catre tine. Vrei nu vrei, asta e. Democratia poate fi cel mai rau totalitarism, pentru ca este al celor multi si nu al celor care vor sa fie singuri si lasati in pace.

    • Viliule-cristoiule, n-o mai da in barci. Ai divagat in pur stil jurnalistic romanesc de la subject. Am fost muscat de comunism, adanc, ai dreptate. Dar nu era musca tzetze, si nici chiar comunism nu era. Era ceva bruneta si nici chiar adanc nu m-a muscat. Ba democratia presupune sa-mi vad nestingherit de treburi, atat timp cat respect legile tarii. Pot sa stau singur ca un cuc intr-un nuc si sa-mi rad de voi astia care va agitati. Pana una alta eu respect legile, si tu le tii partea javrelor.

  • budi

    Dar stie careva ce salarii, indemnizatii si diurne au parlamentarii ?
    Mie nu-mi este clar.
    Zicea Cutare: “parlamentarii isi vor dona indemnizatia de sedinta, dar nu si diurna sau salariul”.
    Ce-or fi alea ?

    • Salariul e salariu suma fixa, ca muncesti ca nu, au cam fo 4500 lei/luna. Indemnizatii cred ca-s alea ptr participare la sedinte, cred ca de grup si/sau ordinara. Nu stiu cate-s astea. Diurna e ptr nefericii din provincie, si este in suma de 100 sau 150 lei. Mai adauga si benzina 150 pe zi.

      Toate aceste cheltuieli, ca si repartizarea altor cheltuieli bugetare, prin lege trebuie publicate si/sau permis accesul oricui, nu neaparat cetatean al Romaniei.

  • budi

    Hmm, indemnizatie de sedinta…
    De-a dreptul gretos !

  • Viliu

    @gogu:
    Tocmai, ca nu le respecti. Legile tarii spun ca trebuie sa participi in viata comunitatii si sa te implici. Ma rog, nu spun destul asta, dar niste rudimente, acolo, tot gasesti. Or, tu exact asta nu vrei sa faci, sa te implici in viata de zi cu zi a celor de langa tine. Ti-e mult mai usor sa mori de grija celor de la Rosia Montana, ca sunt departe si nu te afecteaza decat la modul intelectual, asa, ca chestie, cum s-ar zice. Lasatu’ asta in pace se numeste anarhie si nu democratie. Nici macar libertate nu este, ci asa cum ai spus tu, este doar un lasat in pace.

    @budi:
    Nu mi se pare nimic gretos la banii care se dau parlamentarilor. Mi se pare gretos ca isi pot vota ei salariile, precum si pensiile si altele. Principiul este gresit, si nu neaparat suma si nici felul in care se imparte ea. Dar pentru ca principiul este gresit, si suma risca sa fie gresita si ea. Asa cum medicul bun umbla la ceea ce a declansat si intretine boala, nici eu nu m-as uita prea mult la simptome, ci doar cat sa recunosc virusul sau bacteria ce trebuie eliminate.
    Si foarte important: nu le-as da un mandat mai mare de doi ani si nici mai mult de trei mandate. Ca se imput pe scaune, fac mucegai si Camerele Parlamentului trebuie sa fie mereu aerisite si cu aer proaspat.

    • Viliule, ti-ai canalizat ura gresit. Daca esti seditios ia-te de cine trebuie. Legile tarii nu spun ca trebuie sa ma implic in viata comunitatii. Daca toti s-ar implica pe cat m-am, sunt si ma voi implica in viata comunitatii, Romania era Deutschland. Nu SUA care sufera de sindromul implicarii totale in munca si al prostiei populatiei fata de faptele votantilor(hmm, asta-mi suna cunoscut, dar suaezii se dau rotunzi ca ei stiu, si conducatorii is supt control; este exact invers, SUA este o dictatura mascata). Sunt implicat mai mult decat tine in viata celor de zi cu zi de langa mine. Intr-adevar, mi-e usor sa mor de grija celor de la Rosia Montana, eu cel putin FAC ceva. Mult, putin dar fac ceva – mor de grija lor. Eu mai mor si de grija altora, si nu doar intelectual si din vorbe aruncate aiurea pe un site sau la birou sau la sueta cu mosii si babele la sedintele de bloc.
      Inca o data dovedesti penibil cand afirmi “lasatu’ in pace se numeste anarhie si nu democratie”. Din 2 motive:
      1. Oricine in democratie este liber sa-si traiasca viata cum vrea el, cu o conditie esentiala, atat timp cat respecta ce e de respectat si, conditie la fel de esentiala, atat timp cat opinia si viata lui este respectata.
      1.1. Din acest pdv tu esti anarhist ptr ca nu-mi respecti modul de viata (chiar daca din vorbe, dar de la vorbe la fapte e putin, istoria a demonstrat-o, prin “nasul” evreilor, Hitler). Poate nu anarhist, cel putin aia au un crez. Nu stiu cum sa definesc atitudinea ta…a da…moseasca. Imi pari un mos cartitor care nu si-a trait traiul dar si-a mancat malaiul, nu painea cu unt si miere, ca altii. Iti pare ca cei mai liberi ca tine nu-s cum ‘trebuie’, ca daca tu ai ales o cale pe care acum o regreti, si altii o cale ce acum iti pare mai buna/indrazneata/libera, tre’ sa fii in contra lor. Mda, etatea, inteleg.
      2. Pe mine m-a intrebat cineva daca sunt de acord cu democratia? Nu, dar am acceptat acest lucru, chestia cu minoritatea se supune majoritatii (alta prostie ‘democratica’, dar alta data despre asta). Imi place sa traiesc in ea? Raspunsurile sunt da sau nu.
      2.1.Sa luam cazul ‘da’. Atunci is fericit, am nimerit in sistemul perfect, nimeni nu ma fura, nimeni nu ma f_-e la cap. Zburd pa campiile democratiei ferice ca un fluture-n soare. Idilica imagine, tre’ sa recunoastem. Totusi mie imi face impresia unui tablou cu subiectul “Idiotul satului” in care artistul suspina dupa acea fericire pa care ti-o da prostia si este invidios pe idiot ca se bucura din te miri ce.
      2.2 Sa luam cazul, ‘nu’. Atunci is oliaca nefericit, traiesc in cel mai bun dintre toate sistemele de cacat. Adica traiesc in cel mai bun cacat, ca asa reiese daca le aduni si le simplifici, ca la mate’.
      Paranteza: tot aud cum alt sistem de cacat mai bun n-ar fi. Nu se vrea a se gasi. Sau a se regasi. Inchis paranteza.
      Deci revin la oliaca-nefericirea mea. Cu toate astea, eu respect regulile societatii, atat doar ca nu vreau sa ma trag de sireturi cu toti, prin fata blocului printre chistoace, sau sa le miros basinile in lift, au poate sa dau cu mopul impreuna pe scari duminica dimineata cu vecina de la 3, io in chiloti si maio’ sport si vecina in eternul ei capot cu vedere la mingeacul poftitor. Mai mult decat atat, cu toate astea, eu am facut, fac si voi face mai mult decat mi se cere ca “bun cetatean”.

      • Viliu

        Uite ca m-am conformat si ti-am dat reply cum mi-ai zis.
        Ce voi a-ti spune: nu confunda libertatea cu democratia. E foarte bine sa le combini. In Romania nu se combina si este destul de riscant sa le consideram intregi pe amandoua. Mai degraba nu-s. Asta ca exemplu.

    • @Viliu. Da si tu ‘reply’ ptr cui vrei sa-i dai reply din comentariul lui. Chestia asta cu @ induce in eroare. Poate comentariul lui este 3 pagini in urma. In comentariul fiecaruia, imediat dupa datele calendaristice e rubricuta ‘Reply’.

    • Apropo. Poate ar fi bine sa citesti Breviarul libertatii de Ayn Rand. Pe subiectul spus de matale, cu implicare in viata comunitatii si participarea la sedinte babesti, ar fi articolul 3 din Breviar. Dar ar fi bine sa citesti tot.

Leave a Reply