A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Nici o revoluţie nu a fost legală. Piaţa Universităţii.1989. 1990. 2012.

Istoria a dat dreptate golanilor. Cu ocazia asta le doresc numai bine celor care i-au f…t pe golani, intr-un fel sau latul (altul?). Nu vorbesc despre asa zisii golani de acum. Nu, cei de acum nu sunt golani. Au drepturi, sunt intr-o oareshicare democratie. Eu vorbesc de golanii din ’90, care atunci au avut curajul sa ocupe un spatiu public. Spatiu ce le apartine de drept, din moment ce e public. Au sarit in sus tvr1 (pardon TVRL, L de la libera…) si atat, ca asta era singura televiziune. Au defaimat, au deviat, au manevrat, au incitat la violenta impotriva celor care incercau pasnic sa schimbe România. Azi vad ca televiziuni comandate se cer fara violenta. Pai stai ca nu intelege eu. Cand am facut in 89 fara violenta, ne-am furat-o. Cu gloante, cu moarte. Cand am facut-o pashnic in 90, cu stat in Piata U, cu dreptul cetateanului de a sta in Piata U, ptr o tara civilizata si libera, ne-am furat-o. De la cetatenii nostri, fratii nostri, patriotii nostrii, si mai ales javrele-minerii. N-am auzit o scuza.

(Drept prin urmare dati-mi voie sa nu-i uit pă mineri si ce au facut ei. Poate sa-i iert, daca aud ca-si cer scuze individual sau la comună)

Prin ’91 ne-am furat-o iara. Ulterior la alilante alegeri, cu escepţia celei din ’96. Cand iesi un ţap, in care ne-am pus increderea. Dar si atunci ne-o furarăm, ţapul fiind facut de? Ghici cine. Nu spui cine neicuşorule. Stie lumea.

Si acum vin tăţi, tăti tiliviziunile, tonţi in nemăsură să spuie ce şi cum. Să facem sau sa nu facem. Adica fara violenta, iară. Că când veniră ăi de mai sus, minerii, veniră cu foarte nonviolenţă. Monşer si domnilor, doamnele e escluse, cum răsturnăm o …dictatură a aleşilor, fără violenţă? Şi fara vot? Caci n-avem cu cine vota? Poate prin a le lua gat___autocenzura. Şi pe urma mai vedem, care o mai avea curajul.

2 comments to Nici o revoluţie nu a fost legală. Piaţa Universităţii.1989. 1990. 2012.

  • Viliu

    Adevarat. Exista insa o violenta a bunului simt si o violenta de dragul bataii. Doar ca romanii s-au cam inmuiat de la o vreme.

    • Sorry beib. Violenta ramane violenta. Nu o poti face a bunului simt sau a bataii. O poti cataloga, dar tot violenta ramane. Diferenta intre un bagabont care bate de placere, un intelectual nervos care-si permite o palma data comeseanului, sau o gloata infometata, dpdv al violentei este nula. Sau, pentru ca Viliu este crestin, dpdv al crestinului, tot nula ramane. Desi Iisus, fondatorul crestinismului, fu violent si el intr-un scurt episod din viata lui, ori poate ca asta defineste Omul – violenta, care om fu si Iisus. Totodata, se pare ca fara violenta nu se pot rezolva trebi pe ăst Pământ. Ca stai calm, te fura smecherii(politicieni, popi, militari, mafioti, judecatori, politisti, cetateni de langa tine).

Leave a Reply