A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Vinovaţii

Ce mi se pare ingrijorator nu este faptul ca vinovatii nu se gasesc. Si deci nu platesc pentru vina lor. Ingrijorator mi se pare faptul ca turma nu reactioneaza. Si nu dragilor, nu ma refer la mioritica turma, ci la cea internationala. Sa nu mai dam cu parul in noi, ajunge. Sa dau in altii. Deci, vine o criza si nimeni nu e vinovat. Mascariciul Berlusconi e maturat, dar vina cui apartine pentru criza Italiei? Cine a indatorat tara? Aceasta intrebare as pune-o tuturor celor care au condus tarile aflate in pragul colapsului, si care acum nu sunt de gasit. Dar mai ales as pune-o celor care se lauda cu democratia si dreptul la vot, ca si cu vechimea lor in campul muncii democratice. Deci as pune intrebarea prostilor. Adica votantilor liberi si neconsimsiti. Adica popoarelor. Cei votati de ei au avut tara, oameni, sistemul si bani pe mana, au facut ce au facut, si totusi nu sunt vinovati. Veni iaca si criza, ca o boare trecatoare si nimeni nu e vinovat ca umbla liber prin lume. Si criza si cei responsabili. Ce face democratia ca sistem in acest caz? Eu vad ca ni’ic, vina nu exista, doar prosti care platesc si sunt mandri ca-s democrati si voteaza.
Nota bene pentru greci. Nesimtiti cum ii stim, ei protesteaza. Protesteaza ca impreuna cu guvernul lor au furat si masluit, si vor in continuare sa fure si sa masluiasca. Italienii sunt prea prosti si lenesi sa-i imite pe greci, ei se bucura ca l-au dat jos pe mascarici, uitand sa se intrebe cine l-a sustinut atatia ani si mai ales sa-l intrebe daca are fo vina.

4 comments to Vinovaţii

 • Viliu

  Nota bene: noteaza bine, adica “Ia aminte!”. Asa ca nu se potriveste la greci.
  Auzi, cum adica cine e vinovat ca sunt tarile indatorate? Da’ cand o duceau bine le-a placut la toti? Le-a placut, ca altfel nu steau berlusconii doo’j da ani la putere. Deci toti sunt vinovati, toti cei care s-au bucurat de huzur uitand ca exista “maine”. Ti-am mai spus, capitalismul e mort de muuuult. Si nu inseamna huzur si lux si bogatie. Astea erau in antichitate cand era sclavagism. Asa ca asta urmeaza.

 • Guus

  Italieni nu au duso bine pe vremea lui Berlusconi, ci inaintea lui, in ani ’80-’90. Pe vremea lui, àsti 17 ani, totul a mers in jos, dacà mai punem si schimbarea lirei cu euro…Dar, sà nui plangem pe italieni (sau pe greci ) si-au pus bani buni deoparte, si-au cumparat proprietàti si alte alea…au de unde acum, nu ca in Romania unde romanu e lipit de pamant….curios este faptul cà, desi cu un anumit capital, italieni (si greci)ies repede in stradà, violent, nu ca romani care ar fi supermotivati sà manifeste, cum am vàzut la tv, iesise un singur om (cred cà era vb de pensionari), era organizatorul…iar cand ies mai multi danseazà pinguinu’.

 • Guus

  ai dreptate Gogule, de italieni, dar mai sunt si cei mai mari mincinosi.
  Traiesc de 5 ani in Italia si vàd bine, nu stiu cine la ales pe Berlusconi, cà nu cunosc nici un italian care sà-l fi ales???!!! desi locuiesc in regiunea Piemonte, unde a avut majoritatea …guvernul lui, in ultimul an a promulgat doar 12 legi, hehe…totul a fàcut numai pentru binele firmelor lui.
  Vinovatii sunt cei care ne prostesc, sàràcesc, mint poporul pentru interese personale,(politicieni), cei care ne-au fàcut prosti si toate alea,demoralizat, cei care ne-au pus in situatia de a nu riposta la “greselile lor” (ex:Romania)…si culmea…NU o sà ràspundà niciodatà ptr faptele lor (ex:Iliescu), cà asa e in Romania.

 • budi

  Vinovatii destepti sunt suficient de bogati sau de puternici incat sa nu pateasca niciodata nimic important in viata asta. Singura actiune care izbandeste uneori este atentatul, dar acesta n-are de-a face cu societatea si democratia.
  Puterea si avutul le permit sa apeleze la mita si constrangere, cat trebuie si unde trebuie, pentru ca totul sa se musamalizeze.
  De fapt, cei mai destepti isi acopera suficient de bine marsaviile incat sa nu existe dovezi, sau chiar sa nici nu fie banuiti.
  Iar cei prosti… arareori vedem cate un fraier sacrificat. Restul scapa si ei – unde a mers mia, merge si suta…

  E foarte simplu: toti suntem coruptibili !
  Doar suma difera. Apoi… tacere.

Leave a Reply