A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Furăciunea din muzica românească

Deja am o gramada suiti in cap. Si totusi ma incapatanez sa-i arat pe hoti. Asta pentru ca nu-mi plac si cred ca nimanui nu-i plac. Aveam lista facuta, pe o coala, din vremuri ante si postdecembriste, cand nu erau calculatoare si fisiere salvate. Poate o mai gasesc. Pentru inceput sa va spun de:
Sfinx si al sau Intr-un cer violet – http://www.youtube.com/watch?v=LXJWtdR29XA
si ai sai imitatori:
The Stranglers cu Golden Brown – http://www.youtube.com/watch?v=vVHVvbnmgjM
Un merit au si stranglersii astia, au facut ei cumva de au scos melodia inaintea sfincsilor neaosi.

Tema pentru acasa :
Sweet cu Blockbuster – http://www.youtube.com/watch?v=BgrYf7VWASE
Cu cine seamana?

11 comments to Furăciunea din muzica românească

 • Viliu

  Gogule, te iei de monstrozitatile sacre ale muzicii romanesti din perioada proletcultista? Pai tocmai de aia de au cantat pe Zalmoxe??

 • Eu ma iau de cei care fura. Nu ma intereseaza cine sunt. Nu sunt adeptul urmatoarelor variante, specific româneşti: ne intoarcem cu dosu’ la ei sa ne-o traga, sau lingem dosul ce ni se ofera? Apropo, pot folosi aici,adica pe site, cuvantul neaoş “cur”?

  • Viliu

   “dosul” e foarte bine. Stim cu totii la ce te referi.

   • Nu e tot una. Dosul se poate referi la “dosul casei”, “dosul usii”, “dosul curtii”. Expresia curata, pur românească pentru acea parte a corpului pe care stam pe scaun, sau pe care unii o ling intens si febril, este : cur

 • budi

  Gogushu, daca oamenii declara clar pe album ca melodia cutare este luata dupa trupa cutare, se mai cheama furt ?

 • budi

  Daca tot esti hotarat pe treba asta, gaseste-mi si mie, te rog, piesa originala dupa care este facuta “Mugur de fluier”.
  Am ascultat un fragment din original candva, la radio, in trafic, n-am prins titlul, dar era izbitor de asemanatoare cu cea a Phoenixului. Foarte posibil sa fi fost ceva din Jethro Tull.

  • Pai sa stii ca sunt cei de la Jethro. Si chiar o gasisem mai acum o luna, chiar ii aratam colegului Viliu iutuba melodiei Tull-ilor, dupa care se făcu furăciunea românească. Stai numai sa ajungem in ianuarie, cand o vom freca la rece noi astia din vanzari, si voi gasi si lista de hartie, si pe restul furăcioşilor rumuni. Bun inteles ca o voi publica, d-aia plecai la drum

 • budi

  @Viliu
  Monstrul de pe Zalmoxe era DanAndreiAldea.
  Acesta n-are nici o treaba cu discul Albastru pe care a aparut “Intr-un cer violet”. Aldea era deja in RFG.
  “Furaciunea” apartine deci lui Chifiriuc, care n-avea treba cu Sfinx pe vremea Kogaionului.

  Dar eu n-o consider chiar o furaciune.
  Sa ma explic: nu cred ca cenzura le-ar fi permis sa scrie pe disc sursa piesei, originara din “putredul capitalism”.

 • budi

  Gogule, a trecut ianuarie…

 • Dap, trecu si februarie….Dar nu vazushi bre ce fu afara? Asta una la mana. Doicica la mana, numma’n baza mea stati cu furaciunili? Treicica, unii dintre voi si aci ma refer direct la matale, aveti cunostinte mai vaste in muzichie, deci ati(ai) putea impulsiona rubrica asta…

Leave a Reply