A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Publicitatea care (vă) prosteşte. Exemplul 1

Un spot, bineinteles publicitar, ne arata cum un spray pentru protejat suprafata mobilei face el treaba buna. O tipa sterge mobila de praf, pe jumate din ea da cu respectivul spray, si va urma sa nu se mai atinga de ea 7 zile. De ce 7? De ce nu 10, sau 3?  7 numar magic? In fine, mobila si tipa se afla intr-o incapere inchisa ermetic, cu geamuri, sa vada toata lumea ce face ea, vezi doamne sa nu frece suprafata protejata si p-ailantă nu. Apoi,  dupa cele 7 zile, minune. Suprafata protejata e ţais, adica extra. Pă cestia asta producatorul isi lauda marfa intensiv. El nu minte. Sunt convins ca suprafata protejata e ţais. Dar suprafata ailanta ce are, ca doar nu a patit nimic estimp… Pentru ca ambele au stat intr-o incapere izolata, neexpuse la maini de copii jucausi, pisici in calduri, pahare rasturnate. Deci in aceste conditii specifice sprayul sunt convins ca este foarte bun. In realitate insa? Ce facem cu realitatea domnilor, că intotdeauna realitatea ne omoara. Stupizenia reclamei este data insa de faptul ca domniţa trebe musai sa stea si ea înlăuntru timp de 7 zile. Şarmul personal favorizeaza cumva una din suprafete, stim noi care?

9 comments to Publicitatea care (vă) prosteşte. Exemplul 1

  • Guus

    In genere, evit sà cumpàr produse care au spot publicitar, dupà experienta mea in marketing, spotul acoperà minusul produsului, totul e sà-ti ia ochii si mai putin calitatea produsului in sine.Am avut surprinderea sà vàd, cà un produs no-name este mai eficient decat cel sustinut de un spot,…dar, nu generalizez. De regulà, produsele bune si eficiente n-au nevoie de spot publicitar.Existà 2 tipuri de spoturi: cele care ajutà vanzarea si cele care aratà cà mai sunt prezente in piazà.Asa cà fizi atenzi la mesajul spotului.
    Mai existà si anti reclamà…pe care nu o pot ingurgita.

  • shushaneaua

    Dupa parerea mea, 90% din reclame sunt cretine si se adreseaza celor vizati. In general de publicitate ma doare la brişcă, atunci cand mesajul nu este clar, recte “produsul x costa azi atat”. Cred ca am sa revin si eu cu niste exemple in justificarea afirmatiei de inceput.

  • Guus

    Noi defapt cumpàràm ambalaje, aia e afacerea,in unele cazul ambalajul se duce la 30% din pretul de productie, pe care il aruncàm la tomberoanele diferentiate, gratis, ca altii sa prospere,continutul mai putin conteazà.
    Culmea, in plimbàrile mele in nordul Italiei, la Varese sau cel mai bine zis in Elvetia,la Leukerbad, existà niste magazine de bomboane de ciocolatà minunatà, bomboanele sunt puse vrac in vitrinà, bine de toate tiputile si gusturi chiar foarte bune ce duce la ràzboi intre mine, nevastà si ficà cand mai raman 2-3 bucati,17€/kg, …dupa ce le alegi iti sunt puse intr-o poleialà super, dupà intr-o cutie super, un ambalaj care aratà cà e destul de scump!!!…??? am zis repede cà pretul mare se datoreazà ambalajului, bun, dar si continutul e super…dacà continut+ambalaj mà satisface, atunci poate nu as mai face caz, dar, cred cà s-ar putea gàsi solutii si pentru celelalte produse pentru a verifica continutul inainte, fàrà sà fiu ametit de ambalaj.
    Un alt caz, detergent de gràsime ptr aragaz sau cuptor, gràsime arsà, stii bine de care zic, ex. Cillit Bang, faimosul degrasator, ???…de kkt, mai e si scump…am gàsit un produs fàrà nume,un ambalaj mediocru la juma de pret fazà de CB, care, uimitor curàzà ca in reclama Bangului.
    Asa cà ar fi bine sà testàm produsele inainte, nu sà ne ameteascà ambalajele,cà de fiecare datà cand vin de la cumpàràturi arunc 2-3 plase de ambalaj, pe care in final eu l-am platit, mai si muncesc pentru asta,chiar fac un mare dezastru pe terasà unde le selectienez, altii iau banii, si, chiar, in tara unde locuiesc eu acum, am 5 tipuri de tomberoane, de plastice, de hartie,de sticle, de umide si de nerefolosibile???? e un dezastru, mai pune cà si amenda e usturàtoare dacà nu le sortezi bine. Era bunà actiunea 3R, comunistà, mai recuperezi ceva din bani… ce mai vindeam la sticle si borcane ca sà-mi cumpàr inghetatà…!!!????heheee

    • Viliu

      Guus, tot ce gasesti in Romania, e mai prost si mai scump decat acelasi produs, in acelasi ambalaj, dar cumparat in Germania sau pe-acolo.
      Stii de ce nu mai e actiunea aia 3R? Pentru ca suntem prea fuduli ca sa renteze. Noi nu apreciem banul, ci bogatia.

  • Guus

    Asa e Viliu, ai foarte mare dreptate, produsele in Romania, culmea cele de multinazionale, sunt si mai scumpe si mai proaste, …si asta o spun cà de 5 ani tràiesc in altà tarà si vàd diferenza.
    Eu cred cà renteazà actiunea 3R dar suntem noi idioti, ex:…de multe ori cand mà gràbesc sau n-am chef, arunc gunoiul amestecat la tomberon, pe schestache, …cred cà dacà puteam sà mai recuperez niste bani din hartie, plastic sau sticlà cu 3R o fàceam mai cu responsabilitate…m-am cam sàturat sà fac totul gratis.

  • Guus

    si ca sà mai povestesc o idiozenie capitalistà…de o lunà sa inventat tomberonul de umide(resturi de mancare), care se goleste de 2 ori pe sàptàmanà, asta e bine, dar problema e cà trebuie sà tii pungile in casà si sà le arunci la tomberon cu 1-2 ore inainte sà goleascà tomberonu…??????…adicà sà inceapà sà putà in casà sau pe terasà unde le tin…si asta in situatia cand au majorat taxa de gunoi la cca 400€ pe an, care e calculatà nu stiu de ce la suprafata casei (????) si nr. de persoane care locuiesc in ea.Deci, pe scurt, plàtesc si mai mult si mai multà muncà de pomanà.

  • Guus

    cu problema PET am rezolvat-o, mi-am cumpàrat masinà de filtrat apà(scumpà), dar am terminat cu stresul lor, cà ocupau prea mult loc fiind voluminoase.
    Singura chestie care mà amuzà e tomberonul de sticle cà fac concurs cu niste mosi, numàr sticlele aruncate de fiecare…si…chiar dacà sunt beutor de vinos si bere sunt ultimul in top, moschii mà umelesc, hehehe…dar nu trebuie sà uit cà sunt intr-o tarà unde vinul se distribuie la domiciliu asa cum se distribuia laptele la noi inainte de ’89.

  • budi

    Uite un exemplu de publicitate care prosteste: cumparati masini electrice, pt.ca nu polueaza !
    Ha ! Ha !
    Si curentul electric cum este produs ?
    Din cate stiu eu, peste 60% inca se produce cu poluare en-gros (adica pe baza de carbune, etc).
    Cred ca asta era buna de pus si la ecologice…

  • Viliu

    Pai nu e publicitate, e propaganda. Producatorii de automobile sunt obligati prin nu’s ce legi internationale sa faca si hibrizi sau masini electrice. Normal ca pe urma trebuie sa le vanda.
    Nu vezi ca benzina se scumpeste indiferent de pretul petrolului la sonda? Si daca pretul benzinei sau al motorinei ar scadea, vine guvernul mondial si pune niste accize mai mari, si mai mari si tot asa. Ce nu intelegi? Intr-o zi nu o sa iti mai permiti sa ai masina pe benzina sau motorina. Va fi prea scump. Si asta nu pentru ca se termina petrolul, asta e o gogorita. Am o veste pentru toti cei interesati: PETROLUL NU SE TERMINA NICIODATA! Nu este suc de dinozauri morti asa cum s-au chinuit sa ne invete, e chiar Pamantul, e planeta noastra.
    Ideea e ca astazi poti sa iti umpli portbagajul cu canistre, rezervorul sa-l ai plin, si 2000 de KM esti liber. Unde mai pui ca nu trebuie sa ai masina cu tine la pompa cand cumperi combustibil.
    Dar cu electrica e altfel. Stecherul e la masina iar priza e numai la ei. Capisci?

Leave a Reply